stysebastiansjodin.blogg.se

2013-03-30
23:36:00

Iksu Spa!
Vilken härlig påsk!. Idag har jag, pappa och syrran varit i Umeå på iksu spa. Så skönt att få lite avslappning ibland, men självklart vare svårt att undvika gymmet när det ändå ingår.

Innan badbyxorna och spa kläderna åkte på så körde jag ett bröst och triceps pass. Kände även på lite friväningar. Brände iväg armhävningar med fem olika varianter, en stege på tolv repetitioner av varje variant sedan vila i 90 sekunder gånger tre.

Fick en rejäl pump och brösten kändes tre gånger större så direkt efter det körde jag ett stigande reps set av hantel pressar och flyes, sex, åtta, tolv, tolv. Försöker hitta alla delar av bröst idag så därför lägger jag in både flyes, pressar, smala pressar, omvänt grepp, peck deck ( dålig stavning ). Vilket då jag gjorde och tack vare man var på ett annat gym så tog man i lite extra också.

Blev pushdown, dips, friväningar, hantellyft, omvänd peck, frammåt lyft axel också. Blödade bara igenom axlarna på slutet. Sen fick jag avnjuta varma bassänger och varma källor i spaavdelningen, perfekt. Sprang dessutom in på Onemorerep i fem minuter ocv köpte Pwon pow3rd 2.0. Hoppas den är bra!

2013-03-27
20:08:00

Över mina förväntningar
Hur skönt äre inte när man spräcker ens egna förväntningar?

idag vare BenOnsdag och planerna låg på Marklyft som första övning, gick in men glömde lyftarbältet i bilen. Men det gör inget vi ska ju ändå bara köra lite teknik i marklyften ( tänkte jag ). Men efter ett antal ökningar av vikten så står jag där och glor på mitt förra PB som var 170 kilo. Idag kändes allt på plats, slänger därför på ett kilo till. Stronger Than Yesterday säger jag högt i tanken och dra ett enormt djupt andetag samtidigt som jag sänker kroppen och greppar fingrarna runt den tjocka stången.

Buken fylls med luft och ett hårt tryck mot bältet bildas, jag tänker två sekunder och sedan exploderar jag som en blixt rakt upp. Pang, stången lättade från marken och jag står med raka ben. Lätt! jag stod kvar med stången i händerna en stund och känner ett glädjerus i hela kroppen. Jag lyckades. Jag är starkare än igår. Jag känner hur stången vilar i mitt grepp, nu är det jag som bestämmer över vikten och inte tvärt om.

Visst, man kan tänka att ett kilo är inte mycket. Men hallå, det är ändå ett kilo mer än igår!

Hoppas era pass går lika bra som mitt gjorde idag! S.S


2013-03-26
07:45:11

Wild berry
Sitter just nu och smuttar på en Celsius Wild berry, dom bästa mornar är när man får göra just det! Att vakna å veta, den iskalla celsiusen väntar på mig i kylskåpet. Grymt! Snart drar jag iväg och ska träna Ryssträning men först lite taggnings musik


2013-03-25
23:32:00

Punktering
Blev att tvätta rent mina tränings kläder idag eftersom det började sina i byrån, men nu är allt i sin ordning

Nu till Armbrytningen, idag kändes armarna helt återställd och fräsch men oj vad stryk dom fick. Punktering är ett bra ord för detta. Hoppas nu morgonens Ryssträning blir lika lyckad!

StrongerThanYesterday

2013-03-25
09:59:00

Shoulders
Denna gång vare min tur att hålla i passet, som då skulle vara Axlar och Triceps. Eftersom vi var tre stycken som skulle köra samtidigt så fick jag endast en sak i tanken, Superset. Tänker ganska simpelt när det gäller upplägg, hitta alla delar av muskeln, många set och hög intensitet.
 
Började att fylla upp blod i axlarna med
par1: Sittande Hantelpress - Hantellyft
Par2: Militärpress i smith - Baksida axel med hantlar
Här fick man upp bra värme i hela axelpartiet och var aldeles lagom inför nästa två par, här exploderade pumpen fram och resten av passet blev svidande och tung, som planerat. ;)
 
Par3: Sidolyft i cablecross - Dips
par4: Bred rodd - Pushdown
par5: Rotatorkuff - triceps press med stång
Avslutning: Plankan - Liggande Bencykel
 
Ett jätte bra pass och idag har jag rejält med träningsvärk!
 
Det första jag tar på morgonen är dessa två mineraler eftersom att de ä just dom som man svettas bort mest när man tränar. så det räcker inte med att enbart dricka vatten. I det tidigare inlägger ser ni vad mer jag tar på morgonen.
Stronger Than Yesterday

2013-03-24
18:57:42

Galet!
Fy så skön pump det blev i dagens axel/triceps pass! Superset och intensitet är nyckeln, testa gärna så får du se!

2013-03-23
10:51:00

Tillskott
Här får ni se vilka tillskott som jag tar på morgonen och det är då
Magnesium,
zink,
D-vitamin,
C-vitamin,
Omega3
Whey-Delite Päronsplit

Eftersom att jag är mjölkalergiker så kan inte jag dricka vanligt Whey protein utan har istället fått leva på protein från olika växter. Smaken på de proteinerna är väll inte det godaste. Men nu hittade jag Whey-Delite som då ska vara skonsam för mjölk/laktosintoleranta och däför köpte jag hem några påsar för att prova.

Blev kär i päronspliten direkt! Grymt god smak och ingen reaktion i magen heller. Så kommer nog köra på den ett tag. Har även smakerna choklad och blåbär, chokladen var också god men klår inte päronspliten. Jag har inte hunnit öppna blåbär än så skriver senare om den.

StrongerThanYesterday

2013-03-23
00:44:00

Captains Of Crush
Armbrytning handlar om så mycket mer än enbart styrka. Armbrytningen är en hel vetenskap, allt från hur fingrarna ska användas till betydelsen av vinkeln mellan latsen och din egen arm och att spänna biceps och triceps ( hela överarmen ) samtidigt.
Greppet är en stor del, så därför har jag nu beställt hem denna! "Enkel sport", är en vanlig kommentar. Men tyvärr, det är som med allting annat. Hundra olika tekniker, brytstilar och tränings metoder. Massa regler och saker man måste tänka på. Svårt att beskriva vad som är det roliga med just armbrytning, det är bara roligt helt enkelt.
StrongerThanYesterday S.s

2013-03-22
19:55:00

Beroende
I onsdags så drog jag med klassen ut på en vinterfjälltur i Amarnäs och natten till torsdag så grävde vi på sex timmar en bivack som jag och tre stycken till skulle sova i. Lägger till att de var -30 grader den natten.. så lite svårt att sova var det. Efter den upplevelsen uppskattar man verkligen saker man inte kunde tro man skulle uppskatta, bara en kopp varmt vatten gjorde en glad.

Dessa tre dagar har varit enormt sköna och roliga, man har ju bara sett sån där natur på film så det kändes lite overkligt samtidigt. Trots allt detta så har jag legat på kvällarna med ett enormt sug efter gymmet!

Självklart så fort man kom hem blev det ett bröstpass innan finalerna på Gladiatorerna ska dra igång. Passet blev inriktat på bänkpress, hantelpress och cablecross. Testade en ny pwo ( GO av jay cutler ) som Jonathan beställt hem. Skriver lite mer om den senare.

2013-03-19
13:20:00

bilder från träningen
Har inte tränat i repen på en extremt lång tid men nu är det bara att ge sig på dom igen!
Linnex, påväg in i duschen... Sköönt

2013-03-19
08:05:00

äntligen!
Dags att köra över armbryrarvinklarna lite mera! I med PWO Å linnex. Ryssträning!!!
 
Har inte tränat det på åtta veckor, snacka om att man saknat de. Men nu äre dags igen. Armbrytningen igår blev en väckarklocka, nu äre enormt fokus endast på VM! Teknik och styrkan ska förbättras betydligt för att jag ska kunna stoppa upp någon ryss där ;-)

2013-03-18
13:02:00

Spareribs!
Spareribs kan va de godaste ibland, iallafal idag till lunch! det blev 500 gram av det med Bea-sås och Pommes Barbecue iställer för skolans tråkiga Ungsfalukorv å potatismos. Hoppas det ska ge bra tryck till Armbrytningen ikväll.

Igår testade jag också JackedFuel´s nya smak Cola, helt klart värd att slänga med när man beställer från MMsport. Smaken var inge fel på alls och levererar mycke energi.

2013-03-13
22:41:00

Stronger Then Yesterday!
Nu kommer det första inlägget på min nya blogg, Jag har tidigare bloggat tillsammans med min kusin på http://risefromashes.myshowroom.se/ men nu har vi tagit ett steg uppåt och tänker starta något ännu större och har därför dela upp så vi bloggar på var sin blogg. Hoppas att detta ska bli en förbättring och att du ska tycka det blir roligare att följa oss. 
 
För de nya läsarna så heter jag Sebastian Sjödin och bor just nu i storuman. Mitt mål utbildningsmässigt är att bli personlig tränare och jag eltisatsar just nu mot Armbrytning. Jag älskar träning och allt som har med hälsa att göra, så här på bloggen kommer jag att skriva om just tankar kring träningn, kost och mycket mer.. 
 
Måste bara få sprida en en sak till om mig själv, I helgen så tog jag SM Guld i Armbrytning och det känns enormt Stort! Nu kommer jag att satsa mot VM som är om sex månader. Häng gärna med på min resa!
 
På bilden kan ni se Jonathan Karlsson till Vänster, Sara Bäckman (6x Världsmästarinna i armbrytning) i mitten och Mig till höger.
 
Stronger Then Yesterday! S.S